2 Juli 2024

Under den årliga Almedalsveckan befann sig en stor bredd aktörer både inom offentlig, privat och ideell sektor, som tillsammans med politiska företrädare och media träffas för att diskutera viktiga samhällsfrågor. Agtech Sweden var på plats för att lyfta energifrågan.

På soliga Gotland var det full aktivitet under Almedalsveckan, efter ett frukostmöte med Anna från Svensk Solenergi, Felicia och Nora från Science Park Gotland, var det dags att öppna upp vår gemensamma monter.

Vår Innovationsblockledare för Klimatsmart energi, Kristian Petersson var med på plats för att bland annat presentera vårat nya projekt – Smarta energilösningar, förnyelsebara energilösningar för landsbygdsföretag.

Tillsammans med samarbetspartners Energicentrum Gotland, Science Park Gotland, Energi Ön Gotland och LRF arrangerades en seminariedag kring just energifrågor, här behandlades allt från Elflyg till energigemenskaper och biogas.

Dagarna var fulla av många fina kontakter med intressanta företag, som nu ger oss möjlighet att jobba vidare med våra projekt. Speciellt kring vätgas, där det på Gotland finns många intressanta företag.
Vi hann även med att träffa våra samarbetspartners inom vårt projekt solsambruk och diskutera viktiga frågor.

Inför Almedalen gjordes en enkätundersökning bland lantbruksföretag på Gotland kring energifrågan, något som kommer kunna ge oss många intressanta infallsvinklar till kommande arbete.

  • Categories: Nyhet

    Agtech och AgroÖst på Brunnby Lantbruksdagar

  • Categories: Nyhet

    Bonadagen

  • Categories: Nyhet

    Almedalsveckan 2024