19 Juni 2024

Med Framtidens lantbruk som årets tema hoppas huvudarrangören HIR Skåne locka intresse hos både utställare och besökare för vad som ligger framför oss.

Aldrig förr har så få försett så många med mat. Lantbruket är en av de branscher som år efter år ökar sin effektivitet absolut snabbast och det investeras stora summor världen över på att förse lantbruket med nya innovationer, nya grödor, nya hjälpmedel och mycket annat som tillsammans skapar nya möjligheter. Samtidigt måste vi lära oss att hantera nytt väder och hur vi kan bli bättre på att parera svängningar på marknaden.

Lantbruksmässan i fält startade 1999 och är idag den naturliga mötesplatsen för lantbruksföretagare inom alla branschens grenar. Varje år möts runt 450 svenska och internationella utställare och 20 000 besökare för att ta del av ny kunskap, odlingar, tjänster och maskiner.

Huvudarrangör är HIR Skåne AB. Medarrangörer är Hushållningssällskapet Skåne, Lantmännen, LRF Media, Sparbanken Skåne, Väderstad AB och Yara.

Spännande teknik och innovationsbehov

I Agtech Swedens monter bjuder vi in till dialog om spännande teknik och innovationsbehov inom lantbruket. Vi finns i Monter N6 som ligger nära ingång 3 till mässområdet (längs N-vägen).

Seminarium kl. 10 om Tekniken du inte trodde fanns

Onsdag den 26 juni kl.10 har ni möjligheten att vara med på vårat seminarie där vi laddar med innehåll under rubriken ”Tekniken du inte trodde fanns.” Tillsammans med intressanta gäster ger vi exempel på nyheter inom lantbrukstekniken och diskuterar framtida behov och visioner.

Möt det nya kunskapsnavet

Ta tillfället i akt under Borgeby att träffa personer bakom det nya nationella Kunskapsnavet för jordbrukets digitalisering, även kallat Digitaliseringsnavet. Navet finns i Monter N4 som ligger nära ingång 3 till mässområdet (längs N-vägen). Under dagarna finns möjlighet att träffa representanter från Digitaliseringsnavets expertnätverk och prata digitalteknik med dem, t.ex. AI Sweden kl. 11 och Väderstad kl. 13, båda på onsdagen och torsdagen.

Kunskapsrundan

Klockan 11 båda dagarna arrangeras även en kunskapsrunda till de fyra nationella kunskapsnaven (Kunskapsnav animalieproduktion, Kunskapsnav digitalisering, Kunskapsnav miljö och klimat, Kunskapsnav företagsledning och entreprenörskap). Det hela startar vid seminarietältet Axet.

Hoppas vi ses där! 

Läs mer
  • Categories: Nyhet

    Agtech och AgroÖst på Brunnby Lantbruksdagar

  • Categories: Nyhet

    Bonadagen

  • Categories: Nyhet

    Almedalsveckan 2024