14 juni 2022

Nomineringarna för årets Elmia Lantbruk Innovation Award står klara. En jury har tagit fram 22 bidrag som nu konkurrerar om valörerna Guld och Silver i innovationstävlingen.

Elmia Lantbruk Innovation Award syftar till att lyfta ny och innovativ teknik inom jordbruk och animalieproduktion. Utmärkelsen sätter fokus på innovationer och framtida möjligheter inom branschen. I årets upplaga av tävlingen visar Sveriges lantbruk på en innovationskraft inom flera områden, det berättar Carolina Axelsson, mässansvaring för Elmia Lantbruk och juryns ordförande i ett pressmeddelande:

– I år ser vi en stor bredd bland de nominerade bidragen till Elmia Lantbruk Innovation Award med allt från smart och intelligent programvara till utrustning med hög precision och prestanda. Innovationskraften och viljan att utvecklas finns i branschen. Många av de nominerade bidragen har fokus på klimat och hållbarhet, vilket känns helt rätt i tiden.

Branschexperter studerar innovationerna

Juryn består av en rad branschexperter som studerar de nominerade bidragen. Juryn bedömer bidragen utifrån kriterierna:

  • Nyhetsvärde
  • Miljöpåverkan
  • Arbetsmiljö
  • Produktionskvalitet
  • Djurvälfärd
  • Ekonomi

För att få utmärkelsen ska produkten anses vara så intressanta att de bidrar till att utveckla det svenska lantbruket. Elmia Lantbruk Innovation Award delas ut i valörerna Guld och Silver under årets lantbruksmässa. För att få det prestigefulla guldet ska produkten och dess teknik bedömas vara en nyhet på marknaden.

Upptäck de nominerade bidragen här.