13 januari 2025

Är du forskare eller ingår i en forskargrupp som arbetar med djurs välfärd vid Linköpings universitet? Nu delar Markus Edlunds stiftelse Tuscana, ut ett Stipendium där du har möjlighet att t.ex. göra en studieresa eller genomföra annat erfarenhetsutbyte som kan komma forskningen till nytta.  Stipendiet söks genom Linköpings universitet som också ansvarar för bedömningen av ansökningar.

Markus Edlunds stiftelse Tuscana delar ut ett stipendium till forskare eller forskargrupper som arbetar med djurs välfärd i en bred mening och är verksamma vid Linköpings universitet. Forskningens inriktning kan handla om exempelvis djurs beteende, avelsfrågor eller relationer mellan människa och djur och ska ha en tydlig inriktning mot att öka förståelsen för välfärden hos djur i människans vård. Enligt stiftelsens regler ska forskningen bidra till att förhindra djurplågeri, samt förbättra villkoren för djur som är föremål för uppfödning, avel, slakt, m.m. Såväl naturvetenskaplig (inklusive medicinsk) som samhällsvetenskaplig och humanistisk forskning kan komma i fråga.

Stipendiet kan tilldelas en forskare inom området för att t ex göra en studieresa på egen hand eller tillsammans med en forskargrupp (t ex en forskningsledare med doktorander), eller genomföra annat erfarenhetsutbyte som kan komma forskningen till gagn. Andra ändamål kan också komma i fråga förutsatt att det är tydligt att det ökar möjligheten att utveckla verksamheten eller sprida forskningsresultat till kollegor eller till avnämare. Stipendiet kan inte användas till ren finansiering av forskning eller lönemedel.

Stipendiet söks genom Linköpings universitet som också ansvarar för bedömningen av ansökningarna. Formellt beslut fattas av stiftelsens styrelse utifrån bedömningsgruppens rekommendationer den 27 februari. Beviljade medel betalas ut till huvudsökande som ett stipendium.

För 2025 uppgår stipendiebeloppet till ca 50 000 kr.

Ansökan görs senast den 3 februari och skall innehålla följande:

  • beskrivning av syfte och målsättning med medlen
  • beskrivning av gruppens verksamhet och inriktning
  • en enkel kostnadsberäkning

Ansökan får innehålla max 1000 ord. Det går bra att ladda upp dokumentet som pdf/word via ansökningslänken.

Vid eventuella frågor gällande ansökan, går det bra att kontakta:

Per Jensen, per.jensen@liu.se
Kristina Lyngenberg, kristina.lyngenberg@liu.se

Till ansökan
  • Categories: Nyhet

    Stipendium för studieresor/erfarenhetsutbyte

  • Categories: Nyhet

    Bokrelease ”Samverkan för hållbart lantbruk”

  • Categories: Nyhet

    Besök vid Bioecenomy Institute i Finland